SAKARYA / SERDİVAN - Serdivan Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Anıl BİLİCAN - Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni

18/09/1989 tarihinde Gölcük’te doğdu.

İlk ve ortaokul eğitimlerini birincilikle bitirmenin ardından lise öğrenimini Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Lisans, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Sakarya Üniversitesi.

Yüksek Lisans, İngiltere Wolverhampton Üniversitesi Psychology of Mental Health and Wellbeing ( Ruh Sağlığı ve İyi Oluş Psikolojisi; tezli-devamediyor).

Sırasıyla;

Gaziantep Nizip Rehberlik ve Araştırma Merkezi, İstanbul Pendik Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sakarya Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulu ve T.C Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği kurumlarında çalıştı.

Askerlik görevini Samsun Sahra Sıhhiye Okulu’ndaki eğitimi dönem birincisi olarak tamamlamanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İzmir Hava Teknik Okullar BBM ASM RDM biriminde yedek subay olarak yerine getirdi.

İtalya Padova Üniversitesi’nden SIMRA projesi kapsamında düzenlenen ‘Social Innovation in Rural Areas’ (Kırsal Bölgelerde Sosyal İnovasyon) eğitimini aldı.

Profesyonel kariyeri süresince birçok makaleyi (psikoloji/popülerbilim)ve rehberlik dökümanını dilimize kazandırdı.

Aynı zamanda Sakarya ÜniversitesiHukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi olan Anıl BİLİCAN, çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Çocuklarda davranış bozuklukları

Ergen ve yetişkin depresyonu

Anksiyete bozuklukları ve fobiler

Merkezi sınavlar ( YKS-LGS) tercih rehberliği ve öğrenci koçluğu

Bağımlılıklar (madde ve teknoloji)

alanlarında yoğunlaşan çalışmalarına kurumumuz bünyesinde devam etmektedir.